Zapiekane schabowe – Mięso pod puszystą pierzynką z tych składników, jest na prawdę wyjątkowe. Koniecznie musisz spróbować

Ten wyjątkowy przepis na genialne schabowe pod puszystą pierzynką, dedykuję wszystkim miłośnikom oryginalnych dań mięsnych. Mięciutkie i soczyste mięsko przygotowane według tego przepisu, z pewnością zaskoczy wszystkich domowników. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

 

SKŁADNIKI:
  • 6 plastrów schabu wieprzowego
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 150 g twardego sera
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 sól do smaku
  • 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • 4 łyżeczki oleju roślinnego
  • 3 łyżki majonezu lub gęstego naturalnego jogurtu

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Plastry schabu, ponacinaj wzdłuż i wszerz na kształt kratki, a następnie dopraw solą, pieprzem i oregano z każdej strony. Potem, przełóż je do miski i polej każdy odrobiną oleju.

 

2. Do osobnej miski, zetrzyj jajka na tarce o grubych oczkach, dodaj majonez i starty na tarce o grubych oczkach ser. Dobrze wymieszaj. Ponacinane plastry mięsa, poukładaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i na każdy nałóż porcję masy jajeczno-serowej.

 

3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 30-35 minut. Podawaj na gorąco, Smacznego!

 

 

 

 

error: Content is protected !!