Stewia leczy boleriozę skuteczniej niż antybiotyk. Kosztuję jedynie 20 zł

W Polsce coraz więcej ludzi choruje na bolerioze. Kleszcze ataktują nie tylko w lesie. Ich ofiarami często są ludzie mieszkający w mieście.

Dla wielu brzmi to nieprawdopodobnie, ale bolierozę można wyleczyć stewią!

Odkrycie naukowców z the University of New Haven wstrząsnęło światem lekarzy. Z ich badań wynika, że wyciąg z liści okazał się skuteczniejszy w leczeniu niż niektóre leki! Przy stewii poległy m.in. doksycyklina, cefoperazon, daptomycyna i ich kombinacje!

Lekarze nie polecają nam naturalnych metod leczenia

Hmmm i co mu zrobic? #Kleszcz #sezon #skubany #nieproszonygosc

A post shared by Snapchat: kleszczofficial (@kleszcz_official) on

Boleriozę w Polsce leczy się antybiotykami, jednak nie zawsze może się nam po nich polepszyć. U jednych pacjentów leczenie może trwać 2 tygodnie, a u innych nawet rok!To straszne, zwłaszcza, że mamy teraz sezon na kleszcze!

Naukowcy zbadali 4 rodzaje stewii i wybrali zwycięzce w leczeniu

Wzięli pod uwagę aż 4 rodzaje stewii – w proszku i w płynie. Z badań jasno wynikało, że 3 w postaci płynnej, pochodzącej ze standardowej ekstrakcji alkoholem wykazały zdolność do zabicia boleriozy.

Stewia okazała się bardziej skuteczna niż antybiotyki! Tydzień po zabiegu w grupach ludzi, u których była stosowana, patogen odpowiedzialny za boleriozę został zabity! A w grupach, gdzie były podawane antybiotyki – pojawiał się ponownie.

Oto szybki przepis na ekstrakt ze stewii

Składniki:
– Litrowy słoik z pokrywką
– Świeże lub suszone liście stewii
– Wystarczająca ilość wódki, rumu lub spirytusu, by wypełnić słoik – co najmniej do połowy
– Cienkie płótno
– Mały rondel

Przygotowanie:
– Włóż świeże lub suszone liście stewii do słoika
– Wlej alkohol na liście, by wypełnić słoik i mocno go zakręć
– Umieścić słoik w miejscu, gdzie będzie mógł spokojnie poleżeć przez 36 godzin. Wstrząśnij nim od czasu do czasu
– Odcedź płyn do małego rondelka
– Włącz kuchenkę i gotuj wywar na wolnym ogniu. Nie możesz jednak doprowadzić go do wrzenia
– Gotuj go na wolnym ogniu przez około pół godziny, stale mieszając
– Słoik z substancją przechowuj w lodówce przez około 3 miesiące

Nigdy nie ignoruj czerwonego rumienia na swoim ciele! To może być efekt ugryzienia przez kleszcza!

#kleszcz

A post shared by Osmeruseperlanus Wilq (@osmeruseperlanus) on

Zaopatrz się w specjalną strzykawkę wytwarzającą podciśnienie lub usuń go ręcznie, pamiętając o jednorazowych rękawiczkach.

Na koniec pamiętaj, by skonsultować się z lekarzem!

Komentarze
Loading...