Kiełbaski z mięsa mielonego – Przygotowane w ten sposób, wyglądają i smakują wyjątkowo. Koniecznie musisz spróbować

Muszę przyznać, że przepis na kiełbaski z mielonego mięsa spodobał mi się od razu. Przede wszystkim dlatego, że wyglądają niebanalnie i pięknie prezentują się również na każdym świątecznym lub uroczystym stole.

 

 

Kiełbaski z mielonego mięsa, możesz również upiec w piekarniku. Z pewnością będą mniej kaloryczne i przygotujesz większą ilość jednocześnie. Jestem pewna, że Twoi bliscy pokochają je od pierwszego kęsa. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • Mięso wieprzowe 550 g
  • Cebula 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Mleko 100 ml
  • Olej słonecznikowy
  • Sól do smaku
  • Przyprawy do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Mięso wieprzowe wraz z cebulą i czosnkiem, zmiel w maszynce do mięsa, a następnie dodaj mleko, sól i przyprawy. Dokładnie wszystko wymieszaj.

 

 

2. Przygotowaną masę mięsną, przełóż do rękawa cukierniczego (lub woreczka z obciętym rogiem).

 

3. Wyciskaj mięso z rękawa na kształt cienkich kiełbasek, bezpośrednio na rozgrzaną patelnię z olejem. Smaż z każdej strony na złoty kolor do miękkości. Gotowe!

 

Kiełbaski z mięsa mielonego, podawaj na gorąco z ziemniakami lub ryżem, polane ulubionym sosem i zestawem surówek. Smacznego!

 

 

 

 

error: Content is protected !!